Johan Teirlinck
Leven
Auteur
Docent
Johan Teirlinck
Tennis
Links
Dorpsdichter
Johan Teirlinck
Tennis
Was 20 jaar hoofdcoach in Panorama en voorheen ook hoofdcoach in o.a. Guldendelle (Kortenberg), Sun-Set (Eizer/Overijse), De Kamme (Kraainem), Het Zeen (Sterrebeek) e.a.

Tennisschool Panorama heeft onder zijn impuls een transformatie ondergaan en is sinds ruim 10 jaar (van 2006 tot 2017) de meest succesvolle tennisclub in de Belgische interclub geweest.

Vandaag is hij de bezieler en stichter van het project HORIZON waar talentvolle tennisspelers samen trainen om hun potentieel te activeren. Hij is er tenniscoach, organisator en mental coach.

Horizon richt zich in eerste instantie op gemotiveerde competitiespelers. Ze krijgen o.a. naast tactiek en techniek ook mentale trainingen, fysieke trainingen, coaching op de bank en matchbegeleiding het hele jaar door.

Diverse publicaties onderstrepen het theoretisch denken over tennis in

- tijdschriften en kranten'
- Horizon Newsmails (2x per week)
- het boek 'Tennis, het mentale verhaal' dat als leidraad dient voor A-spelers en hoge B-spelers maar ook voor recreanten en ouders van spelers.

In 'Tennis, het mentale verhaal: Idee├źn over tennis, je tegenstander, jezelf en je leven' brengt Johan Teirlinck al zijn expertise samen in een omvangrijk werk waar in de diepte wordt nagedacht over alle aspecten met veel aandacht voor concrete ervaringen op en rond de baan en vooral met de bedoeling om te verwoorden en te ontraadselen wat zich in 'het hoofd van de tennissende mens' afspeelt.
Geef een reactie
Johan Teirlinck
Tennis project Horizon